Groene parkwal

Groene parkwal voor recreatie en wonen in rust

Rust in een bruisende regio 

Het is geen geheim dat Wilgenrijk grenst aan een belangrijke Rijksweg. Deze Rijksweg, de A20, brengt u vanuit Wilgenrijk met de auto in zo’n 15 minuten in Rotterdam en 20 minuten in Den Haag. De nabijheid van deze snelle route mag natuurlijk niet ten koste gaan van de rust in het woongebied.

Ontwikkeling van een groene parkwal

Om hiervoor te zorgen, is gekozen voor een oplossing die naast stilte ook zorgt voor toevoeging van woonkwaliteit. Over een lengte van 1200 meter verrijst de komende jaren een groene grondwal van maar liefst 12 meter hoog. Deze groene wal, loopt aan de zijde van de weg stijl omhoog, en aan de kant van het woongebied juist zeer geleidelijk omlaag het gebied in.

Geluidswerende en recreatieve functie

Parksingel ligt aan de groene parkwal, een glooiend en groen park van wel 4 hectare. Dit gebied is uitstekend geschikt voor recreatieve doeleinden. Zo kunt u er wandelen, sporten of een boek lezen op een bankje vanaf een van de mooie uitkijkpunten. De kinderen kunnen er vrij rondrennen, spelen en bij sneeuw in de winter een hele gave sleebaan maken. En dit alles volledig in de zon, want de groene parkwal ligt pal op het zuiden!

Naast deze gebruiksfunctie moet de wal natuurlijk ook dienen als afscherming van het geluid van het verkeer op de Rijksweg. En dat doet ie goed. Zo goed, dat wonen direct aan dit park dezelfde geluidswaarde door omgevingsgeluid heeft als ter plaatse van de bestaande huizen aan de Weverskade. Daarbij geldt voor verkeer in het woongebied Wilgenrijk een maximale snelheid van 30 kilometer per uur. Ook dit zorgt ervoor dat het geluidsniveau zeer laag is en bijdraagt aan een prettige stille buurt. 

Bekijk hier de video over de parkwal >>

 


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring